Az executive search éve

2008.12.01

 

Az elmúlt évek trendjét követve a HILL International 2008-ban is eredményes évet zárt: a keresési-kiválasztási megbízásaink számát és az ezekből származó árbevételt tekintve is elértük céljainkat. Az első félév zárásakor még úgy tűnt, hogy az év végi értékelésben elsősorban nem az előző mondatból kiolvasható mértéktartó visszafogottság dominál majd, az utóbbi hónapokban azonban természetesen mi is tapasztalhatjuk, hogy a válság elérte Magyarországon.

 

 

Az általános borúlátásban azonban optimizmusra ad okot számunkra, hogy ügyfeleink zöme évek óta ragaszkodik hozzánk, visszatérő megbízóink aránya idén is meghaladta az 50 százalékot. rákattintva elérhető a nagyobb kép

A velük ápolt stabil kapcsolat nagy értéket jelent, a közös munkák során alaposan megismerhetjük céljaikat, szervezetüket, kultúrájukat, ezáltal rugalmasabb, hatékonyabb, gyakorlatiasabb együttműködésünk. Így nagyobb biztonsággal elkerülhető a szervezetbe szakmailag, vagy emberileg bele nem illő szakember választása, ami a nehezebb piaci viszonyok között még nagyobb kockázattal jár.

Idén megbízásaink több mint kétharmada felső- és középvezetők keresése volt, ezek teljesítésére a direkt keresés (executive search) módszerét használtuk és ügyfeleink visszajelzései kivétel nélkül azt bizonyítják számunkra, hogy ez a legeredményesebb módszer a legmegfelelőbb jelölt megtalálására. Megbízóink főként azt emelik ki, hogy munkánk eredményeképpen pontos képet kapnak a keresett szakember piacáról, így ellenőrizhetik az új munkatársukkal szembeni elvárásaik, a segítségével elérni kívánt célok helyességét és visszajelzést kapnak saját cégük megítéléséről is.

rákattintva elérhető a nagyobb kép2008-ban munkáink több mint egyharmadában kereskedelmi, egynegyedében pénzügyi szakembereket kerestünk. Emellett számottevő volt a gépész- és villamosmérnöki, illetve a logisztikai végzettségű, ipari termelés irányításában tapasztalatot szerzett vezetők keresése is.

rákattintva elérhető a nagyobb kép

 


Ezévi munkánk eredményeképpen ismét jelentősen bővült adatbankunk, ami jelenleg már több mint 50.000, vezetői feladatokra alkalmas szakember személyi anyagát tartalmazza.

 

 

 

 

 

< Vissza