Az első 20 év Magyarországon

2009. 05. 01

A HILL International egyidős a magyarországi gazdasági rendszerváltással, immár 20 éve, hogy az első 'fejvadász' cégek egyikeként megalakult. Az akkor még osztrák-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező társaság budapesti irodájában még csak néhányan kezdték a munkát, mára a már teljes egészében magyar tulajdonú cég fővárosi és vidéki irodáiban közel húszan dolgoznak. És ami igazi kuriózum a tanácsadási piacon: nyolcan közülük több mint 15 éve, hárman tíz éve tagjai a HILL-es csapatnak.

A HILL hőskorszaka tehát egybe esett a gazdasági rendszerváltás utáni időszakkal, az alapítók feladata nem kevesebb volt, mint egy szinte teljesen ismeretlen szolgáltatást megismertetni és eladni az új piaci körülményekkel szintén csak ismerkedő cégeknek. A dolog nem volt egyszerű, az eredmények nem jöttek gyorsan, ennek is köszönhető, hogy egy éven belül ügyvezető váltásra került sor. HILL mérföldkövek - nagyításért kattintson a képreAz új ügyvezető Dr. Varga Katalin aztán szisztematikus építkezésbe kezdett, ezekben az időkben kerültek a HILL-hez a legtöbben a ma is ott dolgozó, meghatározó munkatársak közül. Ekkor alakult ki a HILL vidéki irodahálózata, amelynek létrehozása bátor döntés volt: a 90-es évek elején az új irodáknak az akkor még gazdaságilag gyengén fejlett vidéki régiókban kellett meggyőzni potenciális ügyfeleiket, hogy a tudományos alapokon nyugvó, szakmai szabályok által vezérelt vezetőkiválasztás hatékonyabb módszer az ismerősök ismerőseinek alkalmazásánál. Szinte az új irodák nyitásával egyidőben kellett megbirkóznia a cégnek története egyik legnagyobb fenyegetésével, egyik tulajdonosa csődjével. A nehézségek azonban csak összekovácsolták a csapatot, a 90-es évek közepére kialakult a 'HILL-es család', amelybe értelemszerűen beletartoztak a munkatársak családtagjai is, akik így sokkal megértőbbek voltak ha férjük, feleségük sokat volt tőlük távol munkája miatt.
A nehézségek megoldása után békésebb, egyenes vonalú fejlődési pályára léphetett Magyarország egyik első fejvadász cége. A piacon egyre ismertebb lett a HILL, kialakult egy stabil ügyfélkör, amely visszatérő megbízásokkal honorálta az eredményes munkát. Megerősödtek a vidéki irodák, kialakultak a vezetőkeresésben és kiválasztásban alkalmazott egységes folyamatok, amelyek eredményeképpen a HILL volt az első a hazai piacon, amely ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszert épített ki.

HILL International, az első 20 év - nagyításért kattintson a képre

1998 emlékezetes év volt. Ekkor ünnepelhették a 2000-ik sikeresen teljesített vezetőkeresési megbízást és még ebben az évben bővítette is tevékenységét a társaság: a vezetési tanácsadás komplexebb területeire kilépve megalakította a szervezetfejlesztéssel, tréningekkel foglalkozó új üzletágát HILL Development néven. A kor követelményeire reagálva az év közepére elkészült a HILL Internetes honlapja is.

Az új évezredbe már a hazai személyzeti tanácsadói piac egyik legismertebb társaságaként lépett be a HILL és töretlen fejlődést mutatott az elmúlt években. A vezetőkeresésben finomultak, tökéletesedtek módszerei, a hirdetéses keresést egyre inkább felváltotta a sokkal szofisztikáltabb, a megbízó számára több hozzáadott értéket nyújtó direkt és executive search. A szervezetfejlesztési üzletág - amely ma már HILL Management néven működik - egyedi, a megbízó cégekre szabott projektjei révén lett ismert. Emellett megszületett egyik legelismertebb 'terméke' a Kincskereső Tréning, amelynek alap és professzionális változata mára már több mint 700 managernek, HR munkatársnak segített elmélyedni a szakemberkiválasztás rejtelmeiben. A kiválasztást, auditokat a 'papíros' tesztek mellett már online vizsgálati módszerek teszik pontosabbá, megbízhatóbbá.

A mindezt létrehozó szakembergárda pedig példa nélküli módon stabil: a meghatározó tanácsadók közül hatan több mint 15 éve dolgoznak a HILL-nél, a tíz éve HILL-es tanácsadó ebben a mezőnyben szinte új belépőnek számít. Meghökkentő szám jön ki ha összeadjuk a HILL berkeiben töltött tanácsadói évek számát: a seniorok 105 évnyi HILL-es tapasztalattal bírnak. A researcherek, asszisztensek túlnyomó többsége is túl van a HILL-ben eltöltött ötödik éven. A 20 év alatt kialakult és egyre hatékonyabbá vált szakmai módszerek, folyamatok mellett ez a stabilitás adhatja az alapokat a következő 20 évhez.
< Vissza