Igényes módszerek generálnak igényes ügyfeleket

2010.03.01


Hogyan tudja segíteni az idén 35 éves HILL International a közép-, kelet- és dél-kelet-európai térségben működő vállalatokat a mai válságos időkben?- ez lesz a témája a hamarosan a HILL nemzetközi hálózata bécsi központjában megrendezendő HILL Management Forum-nak. A rendezvényen Magyarországot Enczi Judit senior tanácsadó, partner képviseli. Tervezett előadásának lényegét olvashatják az alábbiakban.


Enczi JuditA zsugorodó gazdaság természetesen a személyzeti tanácsadó cégek piacát sem hagyta érintetlenül, a fejlesztésüket visszafogó, vagy éppen létszámukat leépíteni kényszerülő cégek sokkal kevesebb megbízással kopogtatnak a fejvadászoknál. Bár a HILL International-nek Magyarországon sikerült megőriznie jó piaci megítélését és helyezését a fejvadász cégek rangsorában, azért választ kellett találni hogyan lehet megtartani megbízóit. A választ az alapszolgáltatás (vezető keresés és kiválasztás) minőségének növelésében és új, az internet adta lehetőségeket kihasználó termékek kifejlesztésében találták meg. Hiszen ahogy Enczi Judit fogalmaz: igényes módszerek generálnak igényes ügyfeleket.

Management Forum 2010A válság pozitív hozadéka tehát, hogy a megbízók jóval komplexebb és alaposabb szolgáltatást kapnak a korábbiaknál. A követelményprofil összeállítása már nem csak szóbeli megbeszélés alapján történik, hanem a beválást alapvetően meghatározó kompetenciák meghatározására kifejlesztettek egy számítógépes alkalmazásokat használó, interneten keresztül is működő módszert. Ennek segítségével egyidejűleg több döntéshozó, illetve munkatárs bevonásával pontosan és gyorsan feltérképezhető a megbízó társaság egyedi kompetencia rendszere. Így nagyobb a valószínűsége a hosszú távon is sikeresen dolgozó vezetők megtalálásának és beválásának.

Növelik a kiválasztás pontosságát és egyszerűsítik is a folyamatokat a szintén tavaly kifejlesztett interneten keresztül elérhető teljesítményértékelő rendszerek és a HILL hálózatban már jól bevált tesztek: segítségükkel gyorsan fel lehet mérni a világ bármely pontján tartózkodó jelölt legfontosabb tulajdonságait.

A szervezetfejlesztésben is komoly előrelépést jelentenek az automatizált, de testre szabott új, kompetencia alapú megoldások. Segítségükkel gyorsan, nagy létszámú dolgozó erőssége és gyengesége mérhető fel. Például egy tréning előkészítéseként alkalmasak arra is, hogy az állapot felmérésén túl a fejlesztési területekre is javaslatot tegyenek.

Minden bizonnyal ezek a fejlesztések is hozzájárultak ahhoz, hogy a HILL a magyarországi fejvadász cégek listáján az előkelő 4. helyet foglalja el (forrás: BBJ Book of List).
< Vissza