A HILL-é a 2010-es év legjobb tanácsadói projektje

2011.02.03


A Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége 2003. óta évente kiválasztja és díjazza a legjobb tanácsadói projekteket. 2010-ben a HILL International-nek a Dalkia Energia Zrt-nél szervezett Értékesítési és Management Akadémiáját választották a legjobb hazai tanácsadói programnak, ezzel - a Proskill Consulting Kft-vel együttműködve - a HILL nyerte a Garai Tamás díjat.

Ez már a második elismerése a projektnek, amely tavaly már ? első magyarországi fejlesztési programként ? elnyerte a Dalkia nemzetközi Oscar díját is. A Garai díjat a VTMSZ megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi vacsoráján Palchuber Tamás, a HILL üzletágvezetője, a projekt vezetője vette át. Dalkia - Érted

A Dalkia Értékesítési és Management Akadémiájának ? amit házon belül csak ÉRTED projektnek hívtak ? megalkotását az a helyzet indokolta, hogy a társaságnál az utóbbi idők akvizícióinak köszönhetően eltérő kultúrák jelentek meg, az addig szolgáltató cégbe termelési egységek is kerültek, ezért szükség volt egy új, ?dalkiás? szervezeti kultúra kialakítására.

A program előkészítéseként a tanácsadók külső és belső tükröt tartottak a cég elé (audit), majd a majdani résztvevőkkel közösen egy belső tréning rendszert dolgoztak ki. A projekt unikalitását éppen ez a belső tréning rendszer adta: nem a tanácsadó vezette a tréningeket, hanem a cég egyes szervezeti egységei állították össze a saját munkájukat, szervezetbe kapcsolódásukat bemutató programokat és ők is vezették ezeket. A tanácsadók csak segítettek a felkészülésben.

Az akadémiának köszönhetően mérhetően javult a szervezeten belüli együttműködési készség, emelkedett a dolgozók egymás közti bizalmi szintje és megindult az új szervezeti kultúra kialakulása. A résztvevők az értékeléskor elmondták, hogy a siker egyik fontos tényezője volt a tanácsadók gyakorlatiassága, az, hogy mindent üzleti, eredménycentrikus szempontból közelítettek és a programot teljes mértékben testre szabottan a Dalkia sajátosságainak, helyzetének, igényeinek megfelelően állították össze.
< Vissza