Álláspályázat küldése

 

Megtaláltuk a hőn áhított hirdetést. Minden elvárásnak megfelelünk. Már csak egy ütős önéletrajz kell, és miénk az állás!

Álláspályázat elküldéseVagy a kiválasztási folyamat ennél több buktatót tartalmaz? Kis írásunk segít eligazodni, potenciális munkavállalóból hogy válhatunk profi pályázóvá.
Az álláspályázat aranyszabályai:
  • Amennyiben nincs megadva, hogy milyen elvárások vannak a pályázati anyaggal szemben, akkor érdemes magyar nyelvű önéletrajzot és kísérőlevelet küldeni e-mailben. Amennyiben a pozíció betöltésének feltétele valamilyen idegennyelv-tudás, úgy az adott nyelven is érdemes mellékelni a személyes anyagot.
  • A kísérőlevélben érdemes leírni, hogy hol és milyen hirdetést olvasott, hiszen a cég más pozíciókba is kereshet jelölteket.
  • Önéletrajz küldés előtt érdemes átnézni az állást meghirdető cég honlapját, mennyire tartja karban, vannak aktuális hírek/lehetőségek rajta? Érdemes telefonon érdeklődni, hogy a konkrét pozícióra történő keresés mennyire előrehaladott állapotban van, érdemes még pályázatot küldeni, vagy lassan betöltik a megüresedett helyet?
  • << vissza a Tanácsok álláskeresőknek oldalra