Eszközök vállalatoknak


Kompetencia alapú interjútechnikai és kiválasztási tréningHILL Kincskereső Tréning

A Kincskereső tréning - a munkaerő-kiválasztás elméleti és gyakorlati tudnivalóit rendszerezi. A Kincskereső program hatékonyabbá és tudatosabbá teszi a vállalati közép- és felsővezetőket munkatársaik kiválasztásában.

tovább a Kincskereső Tréning oldalra >>


 

HILL Kompetencia-elemzés

A HILL International nagy figyelmet fordít a szakemberek kiválasztására. Számos "fejvadász cég" használ különféle pszichológiai teszteket, e tesztek hasznosságáról mind az álláskeresők, mind a munkaadók körében megoszlanak a vélemények. Kompetencia alapú tesztek, 360 fokos teljesítmény értékelés

A HILL International által használt valamennyi teszt komoly hazai és nemzetközi használatot követően kerül be a HILL eszköztárába. A tesztek mindegyike megfelel a HILL szigorú standardizálási szabályainak, többségük a HILL network országaiban egyaránt elérhető, ennek megfelelően az európai nyelvek többségén kitölthető, így teremtve több régióban történő keresés esetén is azonos tesztelési feltételeket.
 
tovább a Kompetencia-elemzés oldalra >>

HILL - 360 fokos értékelés

HR-es körökben egyre többet hallani erről, a matematikából ismerősen csengő kifejezésről: 360 fok. Általában az éves zárások idején jön el az a nap, amikor közvetlen felettes értékeli a közvetlen beosztottját. Együttesen átvizsgálják, megfelelően teljesültek-e a tavalyi célok. Mi az, amiben jobb eredmények születtek, mint az elvárt, s mit lehetett volna még jobban csinálni, esetleg milyen célokat érdemes kitűzni. Ez az önvizsgálat ideje is: sikerült minden lehetőséget megragadni, vagy ha nem, képességeink szerint milyen eredmények elérésére van még esély.

A HILL International 2007 tavaszán alkotta meg saját fejlesztésű, internet alapú értékelési módszerét.

tovább a 360-fokos értékelés oldalra >>

Outplacement

HR-es berkekben egyre többet hallani az Outplacement -ről, azaz a támogató, vagy gondoskodó létszámleépítésről.
 
Az outplacement legfontosabb feladata a munkatársak támogatása, fejlesztése, képzése, felkészítése és motiválása az újbóli munkaerőpiaci kilépésre, hogya kényszerű elbocsátás ne hagyjon mély nyomokat bennük.
Az outplacement részint egyfajta lelki ráhangolódás az álláskeresés időszakára, megerősítés abban, amiben a munkavállaló jó, fejlesztő támogatás abban, amely terület azt igényli, de egyben szakmai segítség is az elkezdéshez, a belelendüléshez. A program fontos részét praktikus információk tucatja alkotja, mint például: milyen önéletrajz milyen szituációban lehet nyertes,milyen interjúhelyzetben hogyan viselkedjen az ideális jelölt...
 
tovább a HILL International Outplacement programjára >>