Karriertanácsadás

Karriertanácsadás pályakezdőknek, pályaelhagyóknak

A HILL - elsősorban fiatal pályakezdőkre gondolva - egyedülállóan kedvező konstrukcióban kínálja Karriertréningjét. A kedvezmény lényege:
a) ha a Résztvevő a tréning lezárását követő fél éven belül nem tud munkaviszonyt létesíteni, akkor a tréning számára semmilyen anyagi vonzattal nem jár, azaz ingyenes
b) a tréning díját abban az esetben kell megfizetni, ha a Résztvevő a tréning lezárása után fél éven belül munkaviszonyt létesít.
c) a fizetés határideje a tréning lezárását követő hatodik hónap utolsó napja
 
A tréningről az alábbiakban olvashat. Továbblépéshez kérjük keresse meg kollégánkat, Pintér Ferencet (+36-1-201-2252, pferenc@hill.hu).


A HILL International büszkén mutatja be karriertréningjét, melyet elsősorban diplomás pályakezdők számára dolgozott ki, de munkatapasztalattal rendelkező szakemberek számára is javasol, különösen, ha hosszabb ideje nem foglalkoztak aktív munkakereséssel.

A karriertanácsadás célja

Egyénre szabottan, interaktív formában megismertetni a résztvevőkkel az álláspályázatokon való hatékony szereplés alapelveit, technikáit. Önismeretük és munkaerő-piaci tájékozottságuk fejlesztésével segíteni, hogy képesek legyenek a sikeres önmenedzselésre, elhelyezkedésre és beilleszkedésre a leendő pozíciójukban.

A karriertanácsadás első pillantásra

A tréningen résztvevők átfogó képet és objektív elemzést (Development Center - fejlesztő központ alapján) kapnak személyiségükről, érdeklődési körükről, képességeikről és tudásukról, fejlesztendő területeikről és ezek kapcsán a munkaerő-piaci lehetőségeikről. Karrier szakértőink segítségével lehetőségük nyílik számukra megfelelő célok megtalálására, esetleg szakmai jövőképük újrafogalmazására. Célunk, hogy a HILL karriertanácsadás résztvevői  képesek legyenek olyan részletekre is figyelni, mint a munkamód, érték, szervezeti kultúra, stb. és ezáltal csökkenjen a beilleszkedési problémák kockázata az elhelyezkedés során. A HILL szakértője a karriertanácsokon túl tovább bővíti önismeretüket, és hasznos információkkal látja el őket a pályázati anyag összeállítására, illetve az interjún való szereplésre vonatkozóan.

A karriertanácsadás moduljai

> Elméleti modul a HILL pszichológus szakértőjével:

> bevezető beszélgetés
> teszt: személyiség- és képességprofil elkészítése, menedzseri készségek felmérése, eredmények interaktív megbeszélése
> testreszabott, korszerű és sikeres önéletrajz és motivációs levél írásának technikája
> állásinterjúkon való hatékony szereplés elméleti és gyakorlati fogásai, szimulált interjúhelyzet, kiértékeléssel

> Gyakorlati modul a karriertanácsadó szakértőnkkel:

> bevezető beszélgetés
> önismereti gyakorlatok, eddigi életút során felmerült problémás területek vizualizációs megbeszélése
> a megismert érdeklődés, képesség alapokra építve, a munka világában való újra elhelyezkedés lehetőségeinek feltárása SWOT analízis segítségével
> döntési mechanizmus feltérképezése
> személyiségnek megfelelő érdeklődés, képesség, érték, munkamód, munkastílus alapján az ideális pozíciókra fókuszálás
> önmenedzselő képesség fejlesztése az egyénre szabott pozíciók megtalálásában, és kiválasztásában
> sikeres kiválasztás utáni beválás, beilleszkedés buktatói

Kiknek javasoljuk:

> diplomás pályakezdőknek
> nagy munkatapasztalattal rendelkező szakembereknek, ha hosszabb ideje nem foglalkoztak aktívan álláskereséssel
> régóta egy munkahelyen, területen, szektorban dolgozó diplomás szakembereknek, akik pályamódosításra készülnek, illetve nincs gyakorlatuk vagy önismeretük ahhoz, hogy a munka világában az új irányokat/fókuszokat megtalálják

A program díjazása a karrierórák alapján kerül elszámolásra, melynek díja: 15.000 Ft +ÁFA /óra. A program minimális óraszáma 4 óra/modul, a továbbiakban a Résztvevők egyénre szabott programja alapján haladnak. A programot a HILL minden esetben a Résztvevők időbeosztásához alkalmazkodva, de az iroda nyitvatartási idején belül rugalmasan oldja meg. A karriertanácsadás tudásanyagának magvát képező írásos összefoglaló dokumentumot a képzésben résztvevők a tanácsadás végeztével kezükhöz kapják.

A programot vezeti: Pintér Ferenc pszichológus (+36 1 201 2252, pferenc@hill.hu).

<< vissza a Tanácsadás és Tréning oldalra