Az outplacement időszerűbb, mint valaha

A 2008-as évről szóló könyvekben valószínűleg az utókor külön fejezetet szentel majd a pénzügyi válságnak, kirobbanásának okait boncolgatva, s hatásait hosszan ecsetelve. Talán arról is szólnak majd az oldalak, hogy újságok, tévéműsorok, hírek ezrei foglalkoztak annak idején vele, s a mindennapos beszélgetések témái között is állandó jelleggel szerepelt.

 
A válság, mely közvetlen következményei leálló gyárak, bajba jutott befektetők és hitelfelvevők. Valamennyien egyetértünk azonban abban, hogy az anyagi veszteségek nagyobb hatékonysággal orvosolhatóak mint a lelkiek, s ezen a gondolati síkon maradva hamar kitűnik, a válságot sújtó legkiszolgáltatottabb réteget a munkavállalók alkotják. Azok a dolgozó emberek, akik könnyedén kerülhetnek olyan helyzetbe, melytől titkon mindenki tart, ez pedig a létszámleépítés.
 
A HR szakma mostanában egy angol szótól hangos: Outplacement, azaz, támogató, vagy gondoskodó létszámleépítés. Újságok címoldala, szaklapok cikkei és internetes fórumok tucatjai foglalkoznak vele egyre gyakrabban.

Dióhéjban amit erről tudni érdemes:

Az outplacement legfontosabb feladata a munkatársak támogatása, fejlesztése, képzése, felkészítése és motiválása az újbóli munkaerőpiaci kilépésre, hogy a kényszerű elbocsátás ne hagyjon mély nyomokat bennük. A cél az, hogy félelmeiket félre téve, nem ritkán saját, megtépázott önbecsülésük további leépítése helyett határozott fellépéssel megmérettessék képességeiket és tapasztalataikat ismételten az álláspiacon.
Az outplacement részint egyfajta lelki ráhangolódás az álláskeresés időszakára, megerősítés abban, amiben a munkavállaló jó, fejlesztő támogatás abban, amely terület azt igényli, de egyben szakmai segítség is az elkezdéshez, a belelendüléshez. A program fontos részét praktikus információk tucatja alkotja, mint például: milyen önéletrajz milyen szituációban lehet nyertes, milyen interjúhelyzetben hogyan viselkedjen az ideális jelölt...
 
Mind között azonban a leghangsúlyosabb mégis talán a lelki többlet, a vállalat üzenete: igenis fontosak munkatársai, - mégha a kényszerű elválásnak meg is kell történnie - a dolgozó továbblépését, a trauma hatékony feldolgozását éppen olyan kiemelten kezeli a volt munkáltató, mint saját szakemberei képzését. Az outplacement egyfajta utolsó tréning, amivel még tartozik lojális, keményen dolgozó és tapasztalt alkalmazottainak a vállalat.

A HILL International outplacement programjáról bővebben a Kínálatunk menüpontban olvashat.

 

< Vissza